Na een goede nachtrust gaat het tijdens het ontbijt nog steeds nergens anders over. Nog maar eens de strategie doornemen, het weer checken, stijgingspercentages tot je nemen. Het credo is om niet te hard van stapel te lopen tijdens het bedwingen van de Stelvio. Keep that in mind.

Als we van ons Frans balkonnetje naar buiten kijken zien we aangenaam weer. Hoogste tijd om eens een kort ritje in de omgeving te gaan doen. Het is zoeken naar een route met weinig hoogtemeters. Rondom Bormio is het namelijk nauwelijks vlak te noemen.

Eenmaal op de route valt pas op dat Bormio best een druk verkeerspunt is. Even later ontkomen we dan toch niet aan een heel klein beetje klimmen. Op twee renners na kunnen sommigen het niet laten om toch een stukje Stelvio te klimmen. Na een metertje of 700 draait de club zich om en voegen zich bij de twee renners die wachten.

Zelfs op deze korte kleine route is het uitzicht al adembenemend. Een vriendelijke Italiaanse maakt van onze club een mooie groepsfoto. Dit stel moet het morgen gaan flikken!

We draaien ons om en zien aan de voet van de Stelvio het smeltwater tot kolkende rivier gevormd zijn. Het water mond in het dal uit in de rivier de Adda. Schitterend! De Doortrappers nemen hier dan ook even de tijd.

Uiteindelijk daalt ons Veensche (en Rhenense) pelotonnetje af naar de start van de Stelvio klim. In de beroemde bocht met de letters Bormio is de volgende stop alweer daar. Vandaag staat niet in het teken van presteren, maar van relaxen. De storm komt morgen.

Na een kort rondje door het dal is het de hoogste tijd voor een bak koffie. Niet iedereen is het eens met de locatie, maar een kniesoor die daar op let. Een doppio, café Americano en zelfs om dit tijdstip worden nog Capuccio’s besteld. Lekker.

Na de koffie frissen we ons op en gaan we nog even door het dorpje slenteren. Natuurlijk bekijken we de speciale Stelvio kleding én past een van ons de laatste mode. In het kader van privacy hebben we de persoon in kwestie onherkenbaar gemaakt. Wat we wel kunnen vertellen dat het in ieder geval niet Jan, Jan, Bas, Bob, Edwin, Wim, Gerrit of Frank was.

Niet iedereen ging mee het dorpje in. Een aantal Doortrappers gaat met de auto de Stelvio vast verkennen.

Verder in het dorpje komen we authentieke plekjes tegen. Het massatoerisme heeft hier zijn weg gelukkig nog niet gevonden. Houden zo.

Via de hoofdweg slenteren we terug om nog even te chillen bij het hotel. Mooie dag en vooral een rustige dag. De juiste opmaat voor morgen. Slaap lekker lieve kijkbuisfietsertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *