Zondag 4 juni stonden we allemaal vroeg naast ons bedje. Vandaag onze laatste klimtraining. Op het programma een rondje Valkenburg. Zaterdagavond al de meeste spullen ingepakt. Klaar om deze zondag in alle vroegte af te dalen naar de provincie van de Vlaaien. Om kwart over zes vertrokken vanuit Veenendaal om, na een korte tussenstop, twee uur later aan te komen bij station Valkenburg.

Het eerste blok leidde ons naar een flinke afdaling richting Maastricht. Hierna vervolgde wij onze route paralel aan de A2 richting Luik.

De eerste stop bracht ons bij de vesting bij Neufchateau. Een korte stop gemaakt en even gepauzeerd bij een tank uit de tweede wereldoorlog.

Het ene uitzicht is nog adembenemender dan het andere. Eenmaal afgedaald naar Abdij van Val-Dieu was het tijd voor een bakske koffie. Prachtige abdij om te bezoeken en bij een waterig ochtendzonnetje smaakte het zwarte goud heerlijk.

Accueil – NL – Abbaye du Val-Dieu (abbaye-du-val-dieu.be)

Onze tour brengt ons rond het middaguur bij restaurant Buitenlust. Niet helemaal de bedoeling, want we zouden lunchen aan de Taveerne nabij de Wilhelminatoren. Desalniettemin hebben we heerlijk gegeten.

Buitenlust: restaurant Vijlen, uit eten Vijlen

De rest van de route bevat het serieuzere werk. Met klimmetjes op de Keuterberg (22%!), de Cauberg en nog enkele andere klassiekers werden de kuiten op de proef gesteld. Na een welkome afdaling richting Valkenburg volgde de finale richting de Cauberg.

Aan het eind hebben we een fantastische dag gehad, veel hoogtemeters, uitdagende klimmetjes. We-zijn-er-klaar-voor. Laat de Stelvio maar komen. Als beloning… nog even bij Cafe t Vöske een klein biertje gedaan.

Restaurant ’t Vöske (cafevoske.nl)

Hieronder de route en het bijbehorende profiel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *