Het is zaterdag 24 juni, the day after. Aan het ontbijt raken we niet uitgesproken over wat we allemaal meegemaakt hebben. Echt een hele mooie dag om nooit te vergeten.

Hoewel de meeste Doortrappers vooral gaan relaxen vandaag wil onze Bob nog een klim gaan doen. Hij krijgt Jan Nieboer en Edwin mee. Zij gaan niet klimmen, maar wel even uitrijden. Bas en Wim besluiten terug te keren naar Nederland. Verder is er tijd om nog even te shoppen of een bezoekje aan de sauna te brengen.

Na het shoppen en uitrijden (Bob, Jan en Edwin waren al snel weer terug) gaat een deel van de Doortrappers een stuwmeer bezoeken, het Lago di Cancano. Het meer ligt op hoogte dus we komen weer veel haarspeldbochten tegen. De route zou best tof zijn om een keer met de fiets te doen. Onthouden we voor een volgende keer.

Op weg naar het stuwmeer komen we op een prachtige wandellocatie terecht nabij Torri di Fraele. We maken een paar mooie foto’s en vervolgen onze weg.

Het stuwmeer en haar omgeving is onbeschrijfelijk mooi. Het turquoise water is bijna onrealistisch. Iedere foto is ansichtkaart waardig.

Aan de overkant van de stuwdam heeft Meent een leuk restaurantje gevonden. Daar genieten we van een welverdiende pasta-lunch.

Opvallend dat hier heel veel mensen met (elektrische) mountainbikes aan het toeren zijn. De omgeving lijkt voorzien te zijn van uitdagende brede gravelpaden. Ook iets om te onthouden voor een volgende keer.

Na deze trip keren we terug naar ons hotel. Tijd om in te pakken. De fietsen weer keurig in de bus. Alle spullen in de koffer.

Jan gaat met zijn familie dineren. De rest van de Doortrappers gaan nog eenmaal voor een fijn Italiaans restaurantje. Zo sluiten we min of meer ons gezamenlijke weekendje af.

Na het avondeten vertrekken ook Gerrit, Edwin en Frank. Jan zal een dag later met zijn familie weer terugreizen. Arno, Jan M en Bob zullen de volgende ochtend terugkeren.

Het was een uniek weekend bestaande uit allemaal uitersten. Op de terugrit wordt er langzaam nagedacht over een volgende uitdaging. Moet wel iets zijn met meer hoogte- en kilometers. La Marmotte rings a bell?

De Doortrappers bedanken iedereen die ons geholpen en gesponsord heeft. Het bedrag wat we opgehaald hebben heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. We zijn er trots op dat we met jullie zo ver zijn gekomen!

Op naar een volgend avontuur zeggen we voor een laatste keer “Ciao!”

Eén gedachte over “Giro di Kika 2023 – Dag 4 – 24 juni 2023”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *